Čokoladna korica
Sastojci:
120g putera
40g šećera u prahu
6g praška za pecivo
1g soli
120g tamne čokolade Yagara Chocovic
120g žumanaca
180g belanaca
160g šećera
120g brašna
Priprema:
Puter umutite sa šećerom i soli. Dodajte žumance jedno po jedno. Zatim pomešajte sa otopljenom čokoladom. Posebno umutite belanca sa šećerom i sjedinite obe mase dodajući brašno i prašak za pecivo. Stavite testo u 3 okrugla kalupa za pečenje i pecite na 160ᴼC 20 minuta.
Breskva krem
Sastojci:
160g Breskve (konzervirane)
160g slatke pavlake La Canzone
160g žumanaca
10g želatina
40g bele čokolade Napal Chocovic
120g putera
Priprema:
Pomoću blendera napravite pire od breskve. Zatim prokuvajte zajedno sa slatkom pavlakom. Umutite žumance i dodajte prokuvanoj smeši, neprestano mešajući da se zagreje ponovo na 80 ° C. Na kraju dodajte čokoladu, pripremljen želatin i hladan puter. Sve zajedno izmešajte, sipajte u kalupe i zamrznite.
Breskva žele
Sastojci:
350g Breskve (konzervirane)
15g želatina
Priprema:
Pomoću blendera napravite pire od breskve. Dodajte pripremljen želatin. Zagrejte do 80 ° C, sipajte na krem i zamrznite.
Čokoladni orah mus
Sastojci:
240g slatke pavlake La Canzone
85g žumanaca
40g šećera
15g želatina
30g koncentrovane paste od oraha Fabbri
240g tamne čokolade Yagara Chocovic
480g slatke pavlake La Canzone
Priprema:
Zagrejte slatku pavlaku, dodajte žumance sa šećerom i ponovo zagrejte na 85 ° C uz stalno mešanje. Zatim procedite, dodajte pripremljen želatin i pastu od oraha i sjedinite sa čokoladom. Ohladite na 30 ° C i lagano pomešajte sa ulupanom slatkom pavlakom.