Torta od oraha i breskve

 

 

Čokoladna korica

Sastojci:

120g putera

40g šećera u prahu

6g praška za pecivo

1g soli

120g tamne čokolade Yagara Chocovic

120g žumanaca

180g belanaca

160g šećera

120g brašna

Priprema:

Puter umutite sa šećerom i soli. Dodajte žumance jedno po jedno. Zatim pomešajte sa otopljenom čokoladom. Posebno umutite belanca sa šećerom i sjedinite obe mase dodajući brašno i prašak za pecivo. Stavite testo u 3 okrugla kalupa za pečenje i pecite na 160ᴼC 20 minuta.

Breskva krem

Sastojci:

160g Breskve (konzervirane)

160g slatke pavlake La Canzone

160g žumanaca

10g želatina

40g bele čokolade Napal Chocovic

120g putera

Priprema:

Pomoću blendera napravite pire od breskve. Zatim prokuvajte zajedno sa slatkom pavlakom. Umutite žumance i dodajte prokuvanoj smeši, neprestano mešajući da se zagreje ponovo na 80 ° C. Na kraju dodajte čokoladu, pripremljen želatin i hladan puter. Sve zajedno izmešajte, sipajte u kalupe i zamrznite.

Breskva žele

Sastojci:

350g Breskve (konzervirane)

15g želatina

Priprema:

Pomoću blendera napravite pire od breskve. Dodajte pripremljen želatin. Zagrejte do 80 ° C, sipajte na krem i zamrznite.

Čokoladni orah mus

Sastojci:

240g slatke pavlake La Canzone

85g žumanaca

40g šećera

15g želatina

30g koncentrovane paste od oraha Fabbri

240g tamne čokolade Yagara Chocovic

480g slatke pavlake La Canzone

Priprema:

Zagrejte slatku pavlaku, dodajte žumance sa šećerom i ponovo zagrejte na 85 ° C uz stalno mešanje. Zatim procedite, dodajte pripremljen želatin i pastu od oraha i sjedinite sa  čokoladom. Ohladite na 30 ° C i lagano pomešajte sa ulupanom slatkom pavlakom.