O nama

Ljubav prema čokoladi, tortama i kolačima je učinila da izaberemo svoj profesionalni put upravo tamo gde je čokolade i slatkiša u izobilju!

Pored toga, ne postoji veće zadovoljstvo od onog kada nekome ulepšate dan, trenutak, poseban događaj. Zato smo odlučili da ponudimo najbolje sirovine na srpskom tržištu te 2011. godine i učinimo sve da i danas budemo po tome prepoznati.

Među najznačajnijim robnim grupama koje distribuiramo su: Čokolade i proizvodi od čokolade Sve za dekorisanje poslastica (fondan, čokoladne dekoracije, glazure, figurice za torte) Voćna punjenja i pirei Smeše za hleb i peciva Italijanski sladoled (gelato) i soft sladoled, kao i prelivi Biskvitni i čokoladni proizvodi pogodni za ketering Bezalkoholni sirupi Espresso kafa
Ljubav prema čokoladi, tortama i kolačima je učinila da izaberemo svoj profesionalni put upravo tamo gde je čokolade i slatkiša u izobilju!
 
Pored toga, ne postoji veće zadovoljstvo od onog kada nekome ulepšate dan, trenutak, poseban događaj. Zato smo odlučili da ponudimo najbolje sirovine na srpskom tržištu te 2011. godine i učinimo sve da i danas budemo po tome prepoznati.
 
 
 

Kvalitet sirovina, potrebe kupaca i zahtevi tržišta su ono zbog čega smo svakog dana sve bolji. Od osnivanja 2011. naš partner je Novagel, vodeći dobavljač sirovina za poslastičarstvo, pekarstvo i sladoled u Bugarskoj koji je sa nama nesebično podelio sva iskušenja koja su neminovna da biste postali najbolji u poslu kojim se bavite. Zahvaljujući ovom partnerstvu, lako smo krenuli u saradnju sa velikim imenima u oblasti proizvodnje sirovina za prehrambenu delatnost.

Već 2011. godine počeli smo saradnju sa kompanijom Martin Braun – grupacijom koja okuplja prave profesionalce u različitim oblastima proizvodnje sirovina:
– Martin Braun je jedan od najvećih proizvođača sirovina za poslastičarstvo, pekarstvo i ketering. Sa preko 2.500 zaposlenih posluje u preko 70 zemalja nudeći široku paletu proizvoda namenjenih različitim tipovima kupaca.
– Agrano je kompanija koja posluje u sastavu Martin Braun grupacije i specijalizovana je za proizvodnju sirovina za pekarstvo. U želji da uzme najbolje iz prirode i prilagodi potrebi svojih kupaca, Agrano razvija inovativna rešenja bazirana na sastojcima prirodnog porekla.
– Cresco je nezamenljiv član porodice Martin Braun. Specijalizovan za najslađi program – program sirovina za sladoled, Cresco pruža inovativna rešenja za pravi italijanski sladoled.

Iste godine, jedan od najvećih proizvođača čokolade, Barry Callebaut poklonio nam je svoje poverenje i postao naš partner. Ovom saradnjom asortiman je postao bogatiji za pravu belgijsku čokoladu i čokoladne kremove vrhunskog kvaliteta.

Dekorisanje torti i kolača pruža jedinstvenu priliku za izražavanje kreativnosti i postaje jednako važan segment kao i kvalitet samih poslastica. Želja da poslastičarima damo inspiraciju i gotova rešenja dovela je 2016. godine do saradnje sa firmom Barbara Decor, jednim od najvećih proizvođača dekoracija za torte i kolače od prave čokolade.

Pekara, hleb i pecivo predstavljaju neizostavni deo svakodnevnice svakog od nas. Potreba proizvođača za kvalitetnijim sirovinama za pekarstvo upućuje nas 2017. godine na saradnju sa firmom Credin. Inovativni pekarski proizvodi sa dodatkom superhrane, povećanim sadržajem proteina i bez E brojeva sastavni su deo asortimana naših klijenata.

Kako bi svojim kupcima ponudili kompletno rešenje od sirovina, tehnologije do najpouzdanije opreme, 2018. godine našu ponudu proizvoda smo obogatili opremom porodične kompanije Selmi. Porodica Selmi već tri generacije proizvodi opremu za čokoladiranje.

Kada pomislite na tradiciju, na porodicu i na sladoled uvek je tu jedno ime koje se ističe – Fabbri! Porodična kompanija čije inovacije željno očekuju brojni ljubitelji sladoleda piše svoju istoriju sladoleda već duže od veka. Kao distributer Fabbrija od 2019. godine imamo priliku da ponudimo kompletna rešenja svojim kupcima za pravi italijanski sladoled.

Leto 2021. je bilo toplo i užurbano u Eurogelu! Sa velikom pažnjom smo birali opremu, uređivali prostor i birali detalje. Stvorili smo kutak za vas gde se možete prepustiti inspiraciji i kreirati proizvode bilo da su u pitanju moderni kolači, tradicionalne torte, italijanski sladoled, hleb ili peciva a mi smo tu da obezbedimo prave sirovine, recepte i ideje. Naš Demo centar je osmišljen kao mesto gde čarolija počinje.

Sonneveld, holandska kompanija, članica ORKLA grupe, stigao je u našu porodicu 2023. godine. Posvećeni razvoju kompletnih rešenja za pekarstvo, od predtesta, poboljšivača, gotovih smeša do sredstava za odvajanje i premazivanje, Sonneveld nam omogućava da razvijemo potpuno nova rešenja ili poboljšamo procese i recepture svojim kupcima.

Danas je Eurogel kompanija koja prati svetske trendove i nastoji da ih prilagodi potrebama i specifičnostima domaćeg tržišta ponudom novih tehnoloških rešenja i receptura. Posvećenost i inovativnost su osnove naših dobrih odnosa sa partnerima.