Mus od pistaća i insertom od jagode

 

 

Hrskava osnova

Sastojci:

150g mlečne čokolade Zeylon Chocovic

100g putera

100g lešnik paste 50% Chocovic

150g Royal Crispi Flakes Barima

Priprema:

Čokoladu istopite sa puterom, dodajte pastu od lešnika i na kraju Royal Crispi Flakes. Sve sjedinite. Rasporedite smešu na silikonsku podlogu (debljine 3 mm), ohladite i izrežite diskove potrebne veličine.

Mus od pistaća

Sastojci:

220g bela čokolada Napal Chocovic

220g slatka pavlaka La Canzone

700g slatka pavlaka La Canzone

150g pasta od pistaća 100% Fabbri

20g želatina

Priprema:

Zagrejte slatku pavlaku, dodajte pripremljen želatin i pomešajte sa belom čokoladom. Na kraju dodajte pistać pastu i ulupajte slatku pavlaku do 60% čvrstine.

Insert od jagode

Sastojci:

200g pirea od jagode

6g želatina

Priprema:

Prokuvajte pire od jagode, dodajte želatin i izmiksirajte. Sipajte u silikonski kalup i zamrznite.