Master Class „Dragulji od čokolade“ sa Pavelom Pavlovim

Veliko nam je zadovoljstvo i čast da ugostimo Pavela Pavlova u Beogradu u periodu od 20.  do 21.03.2020.  u okviru radionice Master Class „Dragulji od čokolade”, zahvaljujući kompaniji Eurogel d.o.o. i magazinu Pekar & Poslastičar.

Pavel Pavlov, rođen u Sofiji, je završio srednju turističku školu Aleko Konstantinov, smer kulinarstvo. Školovanje je nastavio na Kulinarskoj akademiju u Bugarskoj. Tokom studija radio je u restoranima s najfinijim menijima, poput Pirandela u Holandiji i SolBara (Michelin-ova zvezda) u Kaliforniji, u SAD.

Od 2010. godine šef Pavlov živi u Stavangeru (Norveška). Tamo je nastavio da se razvija, radeći u restoranu Renaa (1 Michelin-ova zvezda) i restoranu BØLGEN OG MOI.

Svoju strast prema poslastičarstvu otkrio je radeći za još jedan poznati restoran – Tango. Posle tri i po godine u Tangu, odlučio je da pređe na sledeći nivo, započevši rad u Norveškom gastronomskom institutu.

Tamo je dodatno razvio svoje poslastičarske veštine i pozvan je da se pridruži norveškom kulinarskom timu. Pavel je jedini stranac kome je dozvoljeno da učestvuje u timu.

Norveška kulinarska reprezentacija je 2016. učestvovala na Svetskoj kulinarskoj olimpijadi u Erfurtu, gde osvajaju dve zlatne medalje i dospevaju na četvrto mestu na svetu.

Već dve godine šef Pavel Pavlov radi na svom brendu pralina i priprema se za otvaranje poslastičarnice u Norveškoj.

Godine 2019. osvojio je 3 bronzane i 4 srebrne medalje sa svojim pralinama u Skandinaviji na International Chocolate awards i tako se kvalifikovao na svetsko takmičenje u Gvatemali, gde je kasnije osvojio 3 bronzane medalje. Na taj način Norveška je prvi put ušla na svetsku pozornicu poslstičarstva i pralina.

                                                                                        

Radionica u Beogradu je osmišljena tako da svaki od polaznika dobije priliku da tokom 2 dana, uz edukaciju i podršku Pavela, napravi sam različite vrste praline tj. dragulja od čokolade. Savladaćete i:

  • teoriju i praktični rad na temperiranju čokolade,
  • različite tehnike dekorisanja praline,
  • tehnike pripreme punjenja za praline (stabilnost punjenja, emulzija, rok trajanja).

Osim toga, jedan od najvažnijih benefita za svakog polaznika biće usvajanje prvih koraka u samostalnom osmišljavanju recepata. 

Kao i do sada, pratili smo i prenosili vam svetske trendove u poslastičarstvu i pekarstvu, a za sve one koji žele da se i sami usavršavaju mogu nas kontaktirati putem e-mail-a office@eurogel.rs ili telefona 065/3495 009.

Vidimo se!