Hleb i pecivo sa dodatkom superhrane

U susret Sajmu ugostiteljske opreme HoReCa koji se održava u Beogradu u perodu od 20-23.02.2020, odlučili smo da zajedno sa našim principalima Credin, Poljska, organizujemo pripremu i degustaciju pekarskih proizvoda na našem štancu u hali 2C, štand 2321. Imaćete priliku da se uverite u:

  • Kvalitet sirovina
  • Jednostavnost pripreme
  • Neodoljiv ukus
  • Izvanredne kombinacije tradicionalnih sastojaka i superhrane

Credin, koji posluje u sastavu Orkla Grupe (Norveška), je značajan proizvođač pekarskih i poslastičarskih proizvoda u Evropi i izvoznik u veliki broj zemalja van Evrope. Njihove smeše od ražanog, speltinog, ovsenog brašna, različitih semenki i super hrane su dobro poznate kako u industrijskoj proizvodnji tako i u zanatskim pekarama.

Ovom prilikom ćemo posebnu pažnju posvetiti sledećim Credin proizvodima:

Craft loaf ili Zanatski hleb

Prelepa boja, na izgled gruba tekstura i vrlo karakteristična aroma ražanog kiselog testa ističu se već od prvog zalogaja. Izvanredan ukus i odlična hranjiva vrednost rezultat su elegantnog sastava, zasnovanog na mešavini dragocenih žitarica i bez dodataka aditiva. Zanatski hleb je 100% mešavina koja se temelji na ražanom kiselom testu, žitaricama i biljnim vlaknima, od kojih se može napraviti ukusan hleb, bez dodatka brašna i kvasca.

Prednosti su:

  • Clean label (bez E brojeva)
  • Pogodna za vegeterijance i potrošače koji vode računa o ishrani
  • Proizvod na bazi kiselog testa, jednostavan za pripremu – bez duge fermentacije
  • Sadržaj raži iz sušenog kiselog testa ima pozitivan uticaj na teksturu hleba, obogaćuje njegov ukus i aromu, produžava svežinu (do 7 dana)
  • Pečeno laneno seme iz odabranih izvora, sa karakterističnom aromom oraha i susama obogaćuju ukus hleba
  • Mekane žitarice i semenke – mekana hlebna struktura, prijatna za konzumiranje
  • Originalni proizvod sa izgledom celog zrna

Victor mix

Victor je pravi pobednik. Vekna hleba sa odličnim ukusom i vrednim nutrijentima. Trijumfuje sa 60% sadržaja zrna i pahuljica, uz dodatak čia semenki i gođi bobica, pa se može označiti kao proizvod sa dodatkom superhrane što je  blagotvorno za naše zdravlje. Odlično se slaže sa GOLD DECORATION posipom koji će osvojiti nepce i najzahtevnijih gurmana.

Prednosti ovog miksa:

  • Kratko vreme potrebno za pripremu hleba (oko 1 h od mešenja do vađenja iz peći)
  • Visok sadržaj semena, što utiče i na ukus i na izgled hleba
  • Visok kvalitet sastojaka, uključujući superhranu (čia semenke i gođi bobice)
  • Višenamenska smeša za pripremu hleba, peciva, lisnatog peciva, bageta
  • Clean label (bez emulgatora, regulatora kiselosti)

Hleb od prosa

Hleb od prosa je baziran na super hrani – kaši od prosa. Dodatak suncokretovih semenki, pšeničnih klica, ražanog kiselog testa ističe bogat ukus i aromu. Koristi hleba od prosa povezane su sa niskim sadržajem zasićenih masti i izvorom vlakana i proteina. Lagana i pravilna struktura sa vidljivim zrncima prosa, hrskavom korom i bisernim posipom – zavodi svojom pojavom i na polici i na tanjiru. Prednost ove smeše je i što je višenamenska i može se koristiti za pripremu hleba, peciva, lisnatog peciva, bageta.

 

Planinski hleb

Osnovu planinskog hleba čini pšenično brašno, pšenično kiselo testo i jogurt. Predlaže se za hleb sa debljom i hrskavijom koricom. Ovaj hleb nas vraća u neka prošla vremena, kada se miris svežeg hleba širio ulicom. Tradicija je bila inspiracija za ovu smešu, a dodatno je ističe to što je izvor vlakana i proteina.

Slani termostabilni nadevi

U želji da peciva dobiju još bogatiji ukus, osmišljeni su termostabilni nadevi koji im daju posebnu aromu i izdvajaju ih od sličnih proizvoda:

  • Paprika i paradajz
  • Kupus i šampinjoni
  • Spanać

Posetite nas na Sajmu ugostiteljske opreme HoReCa od 20-23.02.2020 i uverite se sami!