Sladoled: Hladna poslastica za vrele dane

Možete li da zamislite vreo letnji dan bez omiljene kugle sladoleda? Teško, zar ne? Iako se konzumira tokom cele godine, u hladnoj poslastici posebno uživamo tokom leta. Nekada je u drevnoj Kini mleko mešano sa ledom i to je činilo preteču današnje hladne poslastice. Rimljani su sneg i led mešali sa komadićima voća i tako se rashlađivali. Vremenom su usavršavane tehnike pravljenja sladoleda, ali do dan danas se Italijani navode kao vrsni majstori spravljanja ove poslastice.

Jedna od poznatijih italijnskih kompanija za proizvodnju sirovina za sladoled je Cresco, čiji proizvodi su dostupni i na našem tržištu. U našem asortimanu možete pronaći i voćne i mlečne baze, kao i široke palete različitih pasti i preliva za sladoled.  Osim tradicionalnog gelato italijanskog sladoleda, možemo ponuditi soft sladoled i frozen yogurt.

Ali da krenemo redom.

Mlečni sladoledi

Pored baze koja se koristi za mlečni sladoled, u našoj paleti možete pronaći sledeće vrste sladoleda: pistać, čokolada, miks lešnik-badem-pistać, Ferrero, kafa, kokos, jogurt, vanila, biskvit… i odgovarajuće vrste preliva, kako bi ukus bio upotpunjen. Sladoledi su izuzetno kremasti, stabilne strukture i izraženog volumena.

 

 

 

 

Voćni sladoledi

Osim baze koja je karakteristična za voćni sladoled, isti se može pripremati od 100% voća ili dodavanjem voćne paste. Preporuka našim klijentima je da u voćnu bazu dodaju samo voće kako bi dobili fantastičan ukus osvežavajuće hladne poslastice. I pored toga što se u bazu dodaje voće koje sadrži značajan procenat vode, ovako pripremljen sladoled je iznenađujuće kremste strukture, bez ikakvog prisustva kristala leda. Uz malo mašte i eksperimentisanja, dodavanjem pirea od manga i passion fruit (Capfruit) možete dobiti posebno interesantnu osvežavajuću kombinaciju ukusa.

 

 

Soft sladoled

Ukoliko ste ljubitelj kremastijeg sladoleda, onda je soft sladoled prava izbor za vas. Kako bi se dobio interesantniji uskus, ili struktura, ovom sladoledu se mogu dodati različiti dodaci: čokoladne mrvice, karamelizovani kikiriki, voćni i drugi prelivi.

Frozen yogurt

Zadnjih godina, sve više se može naići na frozen yogurt koji se takođe upotpunjuje različitim dodacima, a njegov kiselkast ukus pun svežine sve češći je izbor za vrele letnje dane. Arcoyog, Cresco pasta sa bazom za mlečni frozen yogurt, je izuzetnog kvaliteta, sa manjim sadržajem šećera i odličnog volumena.

Izbor je širok, a odluka je na vama! Rashladite predstojeće vrele dane Cresco sladoledima i uživajte!