Mus od bele čokolade i pistaća sa punjenjem od crne ribizle

Mus od bele čokolade i pistaća sa punjenjem od crne ribizle

Sastojci:
70 gr Zeylon 37% mlečne čokolade
100 gr Praline lešnik 50% paste
50 gr Crispy Royal Flakes, hrskavi keks Barima Artisanal
Priprema:
Istopiti čokoladu i pomešati sa praline lešnik pastom. Potom dodati hrskavi keks i pomešati sve zajedno. Staviti smesu u ring prečnika 6 cm (ili formu drugog oblika) i ostaviti da se stegne.
Voćno punjenje od crne ribizle 60%

Mus od bele čokolade i pistaća

Sastojci:
150 gr Napal 30% bela čokolada
120 gr La Canzone slatka pavlaka
10 gr želatina
40 gr Pasta Pistachio Originario Cresco
400 gr La Canzone ulupana slatka pavlaka
Priprema:
Ugrejati 120 gr slatke pavlake La Canzone i rastopiti čokoladu u njoj. Dodati želatin i pastu Pistachio Originario Cresco i pomešati sve zajedno. Zatim dodati 400 gr (do pola) ulupane slatke pavlake La Canzone i sjediniti lagano. Dobijen mus sipati u silikonsku formu do pola, zatim dodati voćno punjenje od crne ribizle i uliti ostatak musa. Dobijeni kolač zamrznuti i nakon toga izvaditi iz forme. Tako dobijen kolač dekorisati Velly Spray i staviti na hrskavu poslogu. Dekorisanje završiti čokoladnim dekoracijama Barbara, po želji.
Dekoracija:
Twister, Barbara čokoladna dekoracija
Velly Spray